Kisaraportit

6.-7.7. Zandvoort

Sami oli harjoituksissa ihan kärkivauhdissa, mutta aika-ajoissa ei osunut hyvä kierros kohdilleen. Parhaalla aikakierroksella viimeisessä mutkassa pieni virhe - ilman virhettä olisi ollut viides (ero vain 0,5 sek.), mutta aika-ajojen sijoitukseksi tuli 12. Ensimmäisessä kisassa Sami nousi jo sijalle 9., mutta kolarissa tipahti muutaman sijan nousten kuitenkin maaliin tultaessa sijalle 12. Toisessa kisassa taistelua sijoilla 10-12, maalissa sijalla 12.

Samin kuvaus kisoista:

Zandvoort oli hieno kokemus! Meillä oli hyvä vauhti tällä radalla. Ekassa kisassa nousu kymmenen parhaan sisällä oli vauhdikasta, mutta ajauduttiin yhdessä ohitustilanteessa kolariin. Siinä renkaat menivät pilalle flat spottien takia, jonka jälkeen jouduimme käyttämään selvästi vanhempia renkaita ja antamaan näin tasoitusta muille loppuviikonlopun. Rattia sai vääntää tosissaan ja se riitti pariin 12. sijoitukseen. Oli siistiä olla tällä kertaa viikonlopun päätapahtuma ja saatin myös mukavasti paikallisen yleisön tukea!

Zandvoort was a great experience! We had an awesome pace. In Race one we were fighting our way forwards in the top 10, but ended up in the gravel in one of the overtaking situations. Afterwards we were forced to use older tyres due to flat spots. They didn’t give as much drive out the corners so it was difficult to overtake. P12 in race 2 and 3. Although we weren’t able to capitalize on the pace it brought me a lot of confidence. It was also great to be the main event of the weekend - we got a bit of fan interaction as well!
#plytec #betset #pose #gt5 #weareginetta #zandvoort #btcc #britishgt #motorsport #jyväskylä #xentekmotorsport #round5

22.-23.6. Donington Park

Sami oli ollut kärjen tuntumassa harjoituksissa, mutta oli aika-ajossa vasta 16. kun auton säädöt eivät onnistuneet - auto oli Samin sanojen mukaa "ihan hirveä ajaa". Ensimmäisessä kisassa Sami nousi hienosti ja oli maaliin tultaessa 10. Valitettavasti ratarajojen ylittämisestä tuli 5 sekunnin rangaistus ja se pudotti Samin virallisissa tuloksissa sijalle 13. Toisessa kisassa Sami tuli maaliin sijalla 14. ja kolmannessa sijalla 15.

8.-9.6. Silverstone GP

Sami ensimmäisessä kisassa kolarissa, sijoitus 21. Toisessa kisassa Sami nousi upeasti jo sijalle 7., mutta joutui kolariin ja auto hajosi niin pahasti että joutui keskeyttämään.

18.-19.5. Thruxton Circuit

Sami oli perjantain harjoituksissa kärkivauhdissa. Kuitenkin lauantain aika-ajoissa sijoitus oli vasta 18., kun auton säädöt eivät olleet kohdallaan ja siten auto oli hirveä ajaa.

Sami pääsi ensimmäiseen kisaan ruudusta 18 ja nousi maaliin tultaessa sijalle 14. Hyvää kisaamista, mutta ruuhkaa sen verran että suurempi nousu ei ollut mahdollista.

Toiseen kisaan Sami lähti ruudusta 16 ja nousi ihan hyvällä ajolla sijalle 12.

Harmi että aika-ajossa oli ongelmia, koska kierrosajat olivat parhaimpian joukossa.

 

20.-22.4.2019 Oulton Park

Sami Saarelainen aloitti kauden 2019 upeasti ajamalla kolmanneksi GT5-luokan aika-ajoissa.

Saarelainen kärkivauhdissa kauden avauksessa Oulton Parkissa

Englannissa Oulton Parkin radalla ajettiin pääsiäisenä GT5-sarjan kauden 2019 avauskilpailut. Kun Sami oli jo harjoituksissa ollut yksi nopeimmista kuskeista, odotettiin Samin olevan aika-ajoissa kärkipäässä. Sateella harjoituksissa Sami oli ollut nopein 30 auton joukosta. Eikä sitten petyttykään Samin vauhtiin; Sami räväytti upeasti kolmanneksi jääden vain vaivaiset 0,09 sekuntia paalulta!

Kuitenkaan Sami ei päässyt starttaamaan kolmannesta ruudusta, kun autoon tuli juuri kriittisellä lähtöhetkellä sähkövika. Auto saatiin käyntiin hiukan ennen starttia ja Sami pääsi varikolta muiden perään. Sami teki aivan käsittämättömän nousun sijalta 30 ollen maalissa 15.

Toiseen kilpailuun Sami pääsi ruudusta 5 ja ajoikin mainiosti lähes koko kilpailun viidentenä ja kyttäsi nousua palkintopallitaisteluun. Mutta sitten pari kierrosta ennen maaliin tuloa kilpakumppani ajoi törkeästi Samin auton perään, tuli pyörähdys, auto sammui ja Sami tuli maaliin kymmenentenä. Kilpakumppani menetti rangaistukseksi pisteitä, mutta eipä se Samia hyödyttänyt.

Kolmannen kisan lähtöruutu oli 10., josta Sami sai jälleen hyvän startin ja nousi ohittelemalla kohti kärkeä. ollessaan jo kuudentena kovassa taistelussa Sami ajautui shikaanissa ulos ja tipahti jälleen monta sijaa. Sami tuli maaliin sijalla 12.

Sami oli huippunopea, teki lähes täydellistä työtä ja silti sijoitukset jäivät vaatimattomiksi itsestä johtumattomista syistä. Jokaisessa kisassa oli mahdollisuudet palkintopallille, mutta käsittämättömän huono tuuri harmitti tietenkin erittäin kovasti.

Positiivinen asia kauden avauksesta on se että Sami todisti olevansa yksi nopeimmista kuskeista Englannissa kovatasoisessa sarjassa. Sami on ainoa suomalainen Brittein saarilla GT-luokissa. Kun vaan saadaan budjetti kasaan että Sami pääsee ajamaan testejä ja osallistumaan kilpailuihin, niin varmasti tällä kaudella on pokaaleja tuotavaksi Suomeen.

Jännittävät kisat voi katsoa Youtubesta hakusanoilla GT5 Ginetta 2019 Oulton Park Round 2 ja Round 3
(Linkit löytyy myös Facebookista sivuilta Ginetta Cars)

16.4.2019 Test Day Oulton Park

Se on vuoden ensimmäinen kisaviikko! Tänään testataan Oulton Parkissa, jossa kausi avataan viikonloppuna. Auto ja mies kävivät jo viikko sitten kaikessa hiljaisuudessa Snettertonissa ajamassa yhden testipäivän, mutta nyt saatiin auto viimein kauden 2019 väritykseen!😮
Tänään on luvassa monenlaista keliä, joten eiköhän tästä saada mielenkiintoinen testipäivä.

It’s the first raceweek of the year! Testing today at Oulton Park. This is actually our second time out since we were already at Snetterton last week. But it is a maiden run for our 2019 livery!😮
The weather looks to be changing all the time so we’re going to have ourselves an interesting test day.

 

9.4.2019 Test Day/Launch Day Snetterton

Kauden ensimmäinen testipäivä meni hyvin vaikka takana oli pitkä tauko ajamisesta.

 

25.-26.8.2018 Knockhill (Skotlanti)

Sami ajoi huikean hyvin ja sijoittui yhdeksänneksi Skotlannissa Knockhillin GT5-kisoissa.

Sami:

Positiivinen viikonloppu Skotlannissa! Perjantain testeissä auton säädöt osuivat nopeasti kohdilleen. Aika-ajo lähti hyvin käyntiin, mutta tipuin lopulta tuloksissa oletettua alemmaksi vapaan ajopaikan puututtua, kun liput muuttuivat muutamaa minuuttia ennen ajan loppumista punaisista vihreiksi. Ensimmäinen kilpailulähtö oli melko tyypillistä keskikastin kamppailua, josta pääsin ruutulipulle 14. sijalla. Sateinen sunnuntai tarjosi hyvin haastavat olosuhteet toiseen kilpailuun. Sain hyödynnettyä ne hyvällä kilvanajolla ja varmoilla ohituksilla. Maalissa 9.! Kiitos tiimille ja tukijoukoille!

Manageri:

Samin sijoitusta kympin sakkiin voidaan pitää erittäin kovana suorituksena – varmasti kukaan muu ei ole niin vähällä testaamisella pystynyt siihen missään tämän sarjan kisassa. Sami oli ensimmäistä kertaa Knockhillissä ja sai ajaa perjantaina vain kaksi harjoitusvetoa. Kisoihin osallistui 30 kilpa-ajajaa, joista suurin osa on jo aiempina vuosina tällä radalla ja nytkin kisaa ennen ajoivat useita päiviä testejä ennen kisoja. Taso Britteinsaarilla on tunnetusti maailman huippua ja Sami jätti hienoilla ohituksillaan taakse todella monta sarjan kärkikuskia.
Kuten tallikin kommentoi Samille: Mega weekend! Your driving was on top form from start to finish! Considering how much time you had out testing compared to others you should be very proud !
On nähty että Sami lahjakkuudellaan pystyy ajamaan kympin joukkoon (vauhti ollut sellaista muissakin kisoissa, mutta todella paljon ollut epäonnea tällä kaudella) ja jos vaan olisi mahdollisuus ajaa testejä ennen kisoja, niin aivan varmasti on voittokamppailussa mukana. Testaamiseen tarvitaan isompi budjetti kuin meillä nyt on ollut, toivottavasti ensi vuodeksi sellainen saadaan kasaan. Vielä tosin olisi yksi kisa tänäkin vuonna (Donington Park 22.-23.9.), mutta budjettia siihen ei ainakaan vielä ole kasassa.

9.-10.6.2018 Silverstone

Silverstonessa koettiin dramaattisia hetkiä sunnuntain kilpailun viimeisellä kierroksella. Sunnuntain kilpailun toiseksi viimeiseen kurviin tultaessa Samin autosta hävisivät jarrut kokonaan ja Samin auto jatkoi suoraan liitäen sorahidasteiden yli nokka edellä rengasvalliin. Arvioiden mukaan vauhtia oli n. 200 km/h. Auto romuttui pahasti ja kaivautui vielä niin syvälle rengasvallin alle että Sami ei saanut itse ovea auki.

Sami ei menettänyt rytäkässä tajuaan ja pääsi omin voimin pois autosta ja kiidätettiin ambulanssilla Silverstonen radan ensiapuun tarkkailtavaksi. Paikalle hälytettiin helikopteri, jolla Sami olisi voitu siirtää isompaan Trauma-Centeriin, Lääkärit tarkkailivat ja totesivat Samin tilan olevan vakaa ja päättivät että Sami siirretään ambulanssilla jatkoseurantaan Northamptonin keskussairaalaan. Kun sielläkin todettiin että tila on normaali, Sami pääsi jo samana iltana pois sairaalasta. On kyllä aivan ihmeellistä että mitään muuta kolarista ei tullut kuin pieni ruhje rintaan Hans-niskatuen painaumasta. Hyvät turvavarusteet pelastivat.

Katsomoon emme nähneet Samin ulosajoa, mutta tiesimme jotakin tapahtuneen kun Samin auto ei tullut maaliin. Kauhistuksen hetket olivat, kun maalin jälkeiselle Parc Ferme –alueelle rekan lavalla tuotiin Samin pahasti romuttunut auto; nokka oli aivan kasassa, tuulilasi rikki ja katto hiukan kasassa kuljettajan kohdalta. Shokeeraavia olivat ne pitkät minuutit kunnes saimme tietää että Sami on sairaalassa kunnossa ja pääsimme sen itsekin toteamaan.

Täytyy myöntää että vieläkin viikko tapahtuman jälkeen muistikuvat kolarista ovat olleet päivittäin mielessä. Kisatapahtumia ei juuri ole tullut mietittyä. Sen verran kuitenkin voi muistella että sunnuntaisessa kisassa Sami oli parhaassa vauhdissa mitä ikinä on ollut sarjassa – oli ohittanut 9 autoa ja kierros-ajat olivat kärkiluokkaa – oli noussut sijalle 12. Edellisessä kisassa kilpakaveri oli ajanut Samin auton perään.

Tärkeintä tietenkin on että Sami on kunnossa. Ennen kisaa olimme jo päättäneet että Sami ei osallistu seuraavaan eli Spa Francorchampsin kisaan budjettivajeen vuoksi. Nyt meille on vielä kahdesta viime kisasta tullut ”ylimääräistä” maksua tuhojen vuoksi. Kolarissa auto romuttui niin pahasti, että sitä ei varmasti korjata. Onneksi vakuutus maksaa pääosin auton, mutta 3.000 euron omavastuun joudumme maksamaan ja edellisen kisan kustannuksia tulee myös n. 3.000 euroa maksuun.

19.-20.5.2018 Thruxton Circuit

Kovaa onnea Thruxtonissa. Aika-ajo päättyi tekniseen vikaan ennen kun se oli kunnolla alkanutkaan. Ensimmäisessä kisassa löytyi hyvä vauhti ja sain näyttää kymmenen kertaa ohitustaitojani kymmenien tuhansien katsojien seuratessa, mutta sunnuntaina auto ei tuntunut enää samalta eivätkä renkaat kestäneet samanlaisia nopeuksia. Kyllä tämä laji välillä koettelee, mutta siksi juuri ne onnistumiset tuntuvatkin niin hyvältä!
Tough luck in Thruxton. Quali ended to a technical issue before it had really even started. Found a great pace in Race 1 so I decited to put on an overtaking show while thousands of fans were watching. Sunday came with its own troubles. My tires weren’t able to handle the extra heat so I had a hard time managing them in the high-speed corners of the track. Pretty sure I’ve had a season’s worth of bad luck by now so I’m looking forward to the next races!

Toisessa kisassa Sami oli 16. kuten ensimmäisessäkin. Renkaissa ei ollut pitoa ja säädöt eivät oikein osuneet kohdalleen.

28.-29.4.2018 Rockingham Circuit

Rockinghamin kisaviikonloppu alkoi märissä olosuhteissa.

Samilta hyvä suoritus aika-ajoissa, oli 13, kilpailijoita 32. Oli hässäkkää, auto saatiin kuntoon viime tipassa. Vettä satoi vaikka piti olla kuivaa. Samikin hiekoilla viimeisellä kierroksella.

Sami ekan kisan 16. Samia harmitti kun vauhti olisi riittänyt paljon parempaan, mutta pari onnetonta tapahtumaan pilasi homman (tuulilasiin lensi rapaa ettei nähnyt kunnolla ajaa).

Eilisestä kisasta Sami sai kyseenalaisen 10 sekunnin rangaistuksen, niin lähtee toiseen kisaan paikalta 19.
Kavri ajoi Samin auton takakylkeen, tippui sijalle 30. mutta nousi maaliin sijalle 25.
Kolmas erä; Sami lähti ruudusta 25 ja nousi kisan maaliin tultaessa sijalle 17. Hyvä ja aggressiivinen ajo!

(12.4.2018 Thruxton Test)

Thruxtonin testeissä Sami haki tuntumaa uuteen rataan ja lopussa pääsikin erittäin hyvään vauhtiin.

2.4.2018 Oulton Park

Sami ajoi kauden ensimmäiset kisat Oulton Parkissa maanantaina 2.4. Edellisenä perjantaina oli ajettu harjoitukset, joissa jokainen neljästä vedosta keskeytyi eri kilpailijoiden ulosajoihin. Niinpä valitettavan vähän Samille jäi aikaa testata, mutta lopuksi auton säädöt saatiin melko hyvään iskuun.

Kisapäivän keli oli todella karmea; aamulla satoi räntää ja koko päivän satoi runsaasti vettä. Aika-ajoissa Sami oli hyvässä vauhdissa sijoittuen sijalle 11 ja oli paras tallin kolmesta kuljettajasta. Jopa parempaan oli mahdollisuudet, kun ilman viimeisen mutkan vaihtovirhettä Sami olisi ollut peräti kuudes.

Kisassa ajoi 32 autoa, joten radalla riitti tunkua. Ensimmäisen kisan lähtötaistelussa Sami tippui sijalle 17, mutta nousi siitä kisan kuluessa sijalle 12. Viimeisellä kierroksella Sami ajautui vesisateessa nurmikolle mutta pääsi kuitenkin jatkamaan ja tuli maaliin sijalla 17.

Toiseen kisaan Sami lähti edellisen kisan tuloksen perusteella paikalta 17. Samin autoon laitettiin alle välikelin renkaat eikä kunnon saderenkaita. Valinta oli virhe, sillä vettä tuli niin paljon, että pito oli heikko. Kovassa sateessa tuli paljon ulosajoja ja Sami joutui taistelemaan ”kynsinhampain” ja pari kertaa ajoi shikaanista pitkäksi ja ajoi kerran pitkäksi nurmikolle. Mutta hieno taistelu palkittiin kun Sami tuli maalin sijalla 11.

Kolmas kisa peruttiin, koska vettä tuli niin paljon että olisi ollut liian vaarallista ajaa kilpaa. Oheisissa liitetiedostoissa kuvia Oulton Parkin kisoista.

Tulos Oulton Parkista ei ollut ihan sitä mihin Samin vauhti olisi riittänyt. Hienoa on, että saatiin vahvistus Samin erittäin hyvästä kilpailukyvystä ja vauhdiltaan kuuluu kymmenen nopeimman porukkaan 32 kilpailijan joukossa.
Talli oli erittäin tyytyväinen ja suorastaan ylisti sitä kuinka hyvin Sami ajoi testimäärään nähden. Esim. tallikaveri oli käynyt 7 päivää testaamassa, kun Sami ajoi testejä vain yhtenä päivänä 4 x n.10 minuuttia.
Tallilla toivoivat että Sami pääsisi ajamaan enemmän testipäiviä kuten paikalliset, mutta koska budjettimme on niin rajallinen, Sami voi ajaa vain yhdet testit aina ennen kisoja. Lahjakkuudella on vaan yritettävä paikata.

Samin kisoja voi seurata suorina live stream-lähetyksinä Ginetta Cars Facebook-sivuilta www.facebook.com/ginettacars/

Tai tulosseuranta: www.tsl-timing.com

Nyt jälkikäteen Oulton Parkin kisat voit katsoa videoilta:

Kisa 1: https://www.facebook.com/ginettacars/videos/1898749416841864/

Kisa 2: https://www.facebook.com/ginettacars/videos/1898756186841187/

 

10.-11.6.2017 Silverstone

Sami kilpaili legendaarisella Silverstonen radalla. Olihan siellä käsittämättömän isot puitteet ja loistava tunnelma! Kiitokset mukana olleille kannustusjoukoille.

Aika-ajossa oli yhdistetty kaksi luokkaa ja niinpä peräti 48 autoa oli yhtä aikaa aika-ajoissa. Sami oli aika-ajoissa 20. Ensimmäisen kisan ensimmäisellä kierroksella kaveri ajoi törkeästi Sami auton kylkeen ja Sami pyörähti ja tippui sijalle 35. Hyvällä vauhdilla nousi kuitenkin maaliin tultaessa sijalle 20. Toisessa kisassa Samilla oli hyvä vauhti ja nousu maaliin tultaessa sijalle 16. Odotukset kolmanteen kisaan olivat korkealla (tavoite nousu kympin joukkoon) ja Sami tekikin hyvää nousua sijalle 14. heti alussa. Kuitenkin sattui iso kolari ja Sami joutui keskeyttämään ja auto kärsi aika isot vauriot – onneksi Sami ei loukkaantunut, se oli tietenkin tärkeintä.
Samin mekaanikko ja tallipäällikkö sanoivat, että olivat ylpeitä Samin kehittymisestä ja pitävät Samia erittäin lahjakkaana. Monet kilpakumppaneista ovat ajaneet vuosia ja usein ensimmäistä vuotta ajava on kuulemma yleensä joukon hännillä, mutta Samin vauhti on jo hyvin keskivälin paikkeilla. Pitäisi vaan päästä ajamaan lisää, niin ensi kaudella Sami varmasti taistelisi voitosta.
Tavoitteena on päästä ajamaan kaudella 2017 koko sarja eli seitsemänä viikonloppuna yhteensä 19 kisaa. Budjetti sille on n. 100.000 euroa - sponsoreita tarvitaan että se on mahdollista.

29.-30.4.2017 ROCKINGHAM CIRCUIT

Sami:

30.4. Ajoa vietiin jälleen eteenpäin. Löysimme autosta entistä enemmän irti uusilla säädöillä viimeiseen kilpailuun ja kierrosajat näyttivät todella hyviltä. Ajovirheitä oli vielä liikaa, mutta ollaan selvästi oikealla tiellä.

29.4. Ensimmäinen kilpailupäivä ajettu! Aika-ajo päätyi seinään jarrujen petettyä. Mies ja auto selvisi ilman vaurioita. Kisassa sain sijoituksia takaisin 15. sijaan asti. Tästä on hyvä rakentaa loppu viikonloppu./
 
Tallin lehdistötiedote Rockingham Circuitilta: http://www.centurymotorsport.com/quick-turnaround-...

Manageri Kari Saarelainen:
Rockinhamin kisaviikonloppuna oli paljon tapahtumia joka lähdössä.
Perjantain harjoituksissa Samin vauhti oli erittäin lupaavaa. Lauantaina aika-ajoissa Sami autosta katosivat jarrut kokonaan ja Sami törmäsi rengasvalliin. Sijoitukseksi jäi 21. Talli pahoitteli että auton jarruissa oli viallinen venttiili.
Ensimmäinen kisa oli aivan loistava – Sami nousi erinomaisella ajolla sijalle 15. Toisessa kisassa myös vauhti oli hyvää, mutta kolari tiputti Samin sijalle 16. Samalla auto vaurioitui – emme vielä tiedä kuinka paljon se tulee kustantamaan meille. Kolmanteen kisaan autoon oli muutettu säädöt jotka osoittautuivat vääriksi, sijoitus 17.
Neljännessä kisassa Samilla oli loistava vauhti, vaikka tulokseksi jäikin 19. sija pyörähdyksen takia. Sami jäi kierrosajoissa tallikaveristaan Maxista vain 0,1 sekuntia, jota voidaan pitää uskomattomana kun Samilla on niin vähän kokemusta tallikaveriin verrattuna. Max voitti ensimmäisen kisan ja aluksi ero tallikaveriin oli muutama sekunti ja nyt siis ei enää oikeastaan ollenkaan. Tallin pääinsinööri sanoi, että Samista tulee sarjan
tähti, tallikaveriaan parempi – jos vaan saa ajaa tarpeeksi. Ja ajaa saa tietenkin, jos vain saamme rahoituksen kuntoon.

17.4.2017 OULTON PARK

Sami:
Oulton Park : Race 1 P15/26, Race 2 P19/26
Kausi potkaistiin käyntiin positiivisissa merkeissä. Tilanteita riitti debyyttiviikonlopussani. Vauhti näyttää hyvältä, vain hieman lisää kisakokemusta tarvitaan enää.

Manageri Kari Saarelainen:
Sami oli erinomaisessa vauhdissa ensimmäisissä harjoituksissa torstaina 13.4. Oulton Parkin radalla. Rata oli kuiva ja tallilla sanoivat että Sami tulee varmasti olemaan yksi kärkikuskeista tässä sarjassa.
Muut kuljettajat pääsivät myös perjantaina harjoittelemaan sateisessa kelissä kun olivat varanneet harjoitusvuoron jo viime syksynä. Samin oli tyytyminen katselemaan koska harjoitusvuoroja perjantaille ei enää saatu.
Pääsiäisen takia kaikki kolme kilpailua ajettiin maanantaina 17.4. Säätiedotus lupaili kuivaa keliä, mutta koko päivän satoi. Niinpä Sami oli erittäin haasteellisessa tilanteessa; maanantaina ei ollut lämmittelyajoa vaan Sami joutui suoraan aika-ajoihin – ajamatta ikinä millään autolla saderenkailla. Autoja oli kaikkiaan 26 ja toiseksi viimeisellä kierroksella Sami teki 19. sijaan oikeuttavan ajan. Ihan hyvä, että 7 autoa jäi taakse.
Ensimmäinen kisa Samilla oli aivan loistava. Vaikka lähdössä tippuikin sijalle 22., niin nousi maaliin tultaessa
sijalle 15.! Hienoja ohituksia ja kymmeneksi nopein kierrosaika – voidaan pitää erinomaisena suorituksena kun kaikki oli Samille uutta; uusi rata, auto, tiimi, lähtö, sadekeli jne.
Toisen kisan ensimmäisellä kierroksella Sami joutui kolariin, kun kilpailija leikkasi eteen. Autot osuivat kevyesti yhteen, Sami pyörähti ja tipahti toiseksi viimeiseksi sijalle 25. Mutta kun vauhti oli hyvä, niin nousi maaliin tultaessa kuitenkin sijalle 19.
Kolmatta kisaa odotettiin innolla koska sade oli loppunut ja uskottiin Samin olevan nopea kuivalla kelillä kuten
oli ollut harjoituksissa. Mutta valitettavasti toisessa luokassa tapahtui kolari ja Samin kolmas kisa peruttiin kokonaan, harmitti todella paljon.
Samin kauden aloitus oli siis erittäin lupaava. Monet kilpakumppaneista ovat ajaneet useita vuosia tätä sarjaa
ja tuntevat autot ja radat todella hyvin. On selvää, että monenlaista opeteltavaa Samilla riittää. Sellainen tuntuma kuitenkin jäi, että Samilla on erinomaiset mahdollisuudet jo tänä vuonna olla kisoissa kymmenen parhaimman joukossa. Tavoitteenahan tälle vuodelle on saada oppia ajamiseen, tutustua ratoihin ja parantaa kisa kisalta. Ensi vuonna ajetaan mestaruudesta! Seuraava kisa on jo ensi viikolla 29.-30.4. Rockinhamin radalla.
Tallin lehdistötiedote Oulton Parkista:
http://www.centurymotorsport.com/bird-stars-in-ginetta-gt5-challenge-at-oulton-park/

MEDIA DAY, BRANDS HATCH 14.3.2017

Sami:
Testit Brands Hatchissä sujuivat hyvin. Tärkeitä kilometrejä ja pikkuhiljaa tuntumaa autoon. Haasteita riittää,
mutta onneksi on osaavia ihmisiä tukena. Kävimme tutustumassa myös tiimin työpajaan ajojen päätyttyä./
Tests in Brands Hatch went well. Got some important kilometers and a general feeling on the car. We are luckyto have skillful people helping us with the challenges we face. We also went to see the workshop after testing was over.
Tallin lehdistötiedote Brands Hatchistä Samin liittymisestä tallin kuljettajaksi:
http://www.centurymotorsport.com/century-motorsport-set-fo…/

YHTEISTYÖSSÄ

Samia kaudella 2019 tukemassa (16.6.):

Sponsorit: 

Betset Oy, Betset Group Oy, Plytec Oy, Epira Oy, Clique, Buugi Liikuntakeskus, Online Solutions Oy

Yritys-Kummit:

Ursus Energy Oy, Hytco Oy, Toimistopalvelut Sari Pennanen, Leppänen Arkktehdit Oy, KL Beauty

Kummit:

Pirjo Ruuska, Reijo Löytönen, Tuija Melville ja Ari Aumola, Mauri Saarelainen, Birgitta Nuolikoski ja Jukka Saarinen, Anita Saarelainen, Outi ja Eino-Pekka Vatanen, Marko Saarelainen, Paula Saarelainen, Ulla ja Tapio Honkamaa, Ilma Saarelainen, Arja ja Tapani Salomaa, Jorma Ruuska, Tiina Ruuska, Leena ja Hannu Parkkonen, Urpo Löytönen

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

S-store.fi           Xentek Motorsport            ginetta.com